Wednesday, March 5, 2008

Kerja O.T


Macam Starwars pula...hmmm...sementara sekaliannya sibuk menyaksikan pertandingan akhir One In a Million II, saya pula masih sibuk dengan kerja menampal lubang jalan... Kira mau suruh foreman sama mandor yang in-charge tapi rasanya diorang (General Worker) lebih bersemangat kerja kalau semua turun padang... Hehehe.... Musim hujan lebat nie banyak pula lubang di jalan raya...Aduiiii....Sebelum kami kena siram komplen bagus buat cepat - cepat. Tau la during pilihan raya ni...Mesti ramai VIP-VIP datang...Hmmm...apa2pun memang best juga kerja sebelah malam ni. Pertama sebab kurang kenderaan lalu - lalang, senang traffic control...Kedua sebab matahari sudah tiada...hahaha...jadi terselamat dari sunburn yang menyakitkan...Wakakka...Penat memang penat...tapi mau buat macam mana lagikan...sudah namanya kerja...



Remove and dispose unsuitable material...


Tiup tu semut jangan kasih biar dia berada di lubang... :-p

Pastu sembut bitumine....Supaya malakat...

Masak asphalt tu...kalau lapar jangan makan...

Pas tu patch tu lubang..

Kasih rata - rata...

Compact teruss....

Siap...

Nah...mesti kamu sudah belajar macam mana pothole patching kena buat kan...errrmmm...harap - harap lepas ni tiada komplen lagi....





2 comments:

JR said...

Fredo..sy mau minta tulung patch up lubang lubang di jalan raya di rumah saya ni. Pas tu..dinding rumah mau kena paitung, pas tu, tandaas sy block, mau katam padi, pas tu, mau cuci kain etc. Ko punya urang buli tulung ka tu? Nanti ko suruh Gidong bayar..hahahhaa

Fredo said...

Jr...buli juga..ko hantar ja proposal nanti kasih approved dan nanti saya hantar claim sama Gidong..hehehe