Saturday, March 21, 2009

TOP 8 OIAM 3



Anith was sent home as i expected... and this week the immunity goes to Esther!!!! yeeehaaa... Won't go home without the 1million RM... haha This week Esther did a very good performance. She was very brave, fun on stage and entertaining. I really like at the beginning... Terus meremang bulu roma dingar suara dia... Macam bukan sudah lagu Maroon 5. Seolah - olah Maroon 5 pula yang nyanyi cover version *lol* Hmm... Esther once again managed to grab back the immunity and i can save my prepaid lorr... hahaha...

Besides Esther, i think Amylea, Tomok and Aweera also did a very good job. They got their own strength in their performance. Minggu depan who will be voted out???

4 comments:

Welz said...

Fredo, best kan performance ester...sy suka btul..huhu..mcm lagu dia sj nie..bravo..bravo..make sabahan proud lagi kali ni..hehe...amylea pun not bad, aweera pny suara wow ooo tpi sy rasa mcm copycat amy search la time nyanyi lagu tiada lagi tu..huhu...oppppss telebih suda fredo!haha...sy rasa nine/simon la out next week..huhu...

Fredo said...

Welz--> ya sgt2 best... siuuk tul sora dia nie... asal dia start nyanyi memang trus bediri bulu roma.. haha saya pernah dengar dia nynyi d tj aru dulu nynyi lagu gemilang...memang power la... ya so amylea pun best juga... tapi susah juga mau ramal siapa kawan si esther di final nanti hahahaha...

cicak said...

kalau ikut dr cerita sa punya beliau lah, (sbb beliau sama angkol sa rapat btul sama beliau si Esther ni)

banyak kali suda si Esther kana kasi kezutan utk masuk AF tu, tapi slalu nasip saja yg menentukan (macam cerita si Stacy juga kan. dia masuk OIAM teda nasip. tapi masuk AF, ada nasip)

walaumcmana bagus pun vokal seseorang tu, kita punya industri muzik betul2 masih 'mentah' dan banyak bergantung kepada personaliti dan permintaan daripada 'publisher' sama orang ramai kan. Mungkin pasal itu, 'bakat' yang 'kureng' macam si Mawi, terOver exposed.

Harap2 si Esther dapat maintain dalam OIAM la. Suara dan stail nyanyian memang best. Cuma mo dapat expose saja lagi. (Macam si Jaclyn Victor juga dulu).

Chayo-chayo Esther! Jangan lupa vote hehe.

P.S: Selain Esther, sa suka dingar suara 'high pitch' si Aweera. Sayang oh dia kasi spoil tu lagu Steelheart tu ari kan.

Fredo said...

Cicak... saya setuju dengan pendapat ko... harap2 perubahan berlaku suatu hari nanti.. tengok industri muzik d negara barat.. kita memang jauh ketinggalan..

Hari tu waktu saya terlibat dalam membuat kezutan untuk seorang rakan yang tersenarai dalam top 20 (AF4).. ada juga saya dengar dorang cerita2 pasal si esther.. diorang cari d mana dia.. napa tidak datang audition time af4.. tapi sia diam ja la.. ya mungkin rezeki punya pasal la ba tu kan...

saya pun harap si esther dapat bertahan dan jadi juara OIAM kali nie... stiap minggu sia undi dia... hahha.. tapi ni minggu ndak la pasal dia dapat immunity.. jimat kredit sia..wakakaka...